Wednesday Sep 28, 2022

10 hyvää syytä liittyä partioon: Partioporukkaan liittymisen edut

10 hyvää syytä liittyä partioon

Tiedätkö, mitä etuja partioporukkaan liittymisestä on? Niitä on monia! Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme niistä 10:tä. Partiotoiminta tarjoaa nuorille mahdollisuuksia oppia uusia asioita, saada ystäviä ja pitää hauskaa. Liittyminen joukkoihin on loistava tapa pysyä aktiivisena ja olla mukana yhteisössäsi. Jos etsit lapsellesi rikastuttavaa toimintaa, älä etsi kauempaa kuin partiosta!

Tässä on kymmenen tärkeintä etua, joita partioporukkaan liittyminen tuo

Partio tarjoaa mahdollisuuden oppia uusia taitoja. Partiolaiset oppivat arvokkaita elämäntaitoja ruoanlaitosta ja retkeilystä ensiapuun ja solmujen solmimiseen, joita he voivat käyttää nyt ja tulevaisuudessa.

Partiotoiminta kasvattaa luonnetta. Partiolaisvala ja -laki opettavat partiolaisia olemaan luotettavia, lojaaleja, avuliaita ja paljon muuta. Nämä arvot pysyvät mukana vielä pitkään sen jälkeen, kun he ovat lopettaneet partiotoiminnan.

 

Partiolaiset saavat ystäviä. Partiossa nuorilla on mahdollisuus tavata muita lapsia naapurustostaan tai koulustaan, joilla on samanlaiset kiinnostuksen kohteet. He saavat myös ystäviä eri puolilta maailmaa leiri- ja jamboree-tapahtumissa.

Partiossa on hauskaa! Siellä on paljon partiossa, peleistä ja urheilusta patikointiin, melontaan ja paljon muuhun. Jokaiselle löytyy jotakin.

 

Partiotoiminta kasvattaa itseluottamusta. Nuoret, jotka ovat ujoja tai joilla ei ole itseluottamusta, voivat kehittää sosiaalisia taitojaan ja saada itseluottamusta osallistumalla partiotoimintaan.

 

Partio opettaa johtajuutta. Partiolaisilla on mahdollisuus oppia ja harjoitella johtamistaitoja suunnittelemalla toimintaa, toimimalla ryhmässä ja olemalla roolimallina muille partiolaisille.

 

Partiolaiset oppivat ympäristöstä. Partiossa nuorilla on mahdollisuus oppia tuntemaan ja arvostamaan ympäröivää luontoa. He oppivat myös, miten suojella ympäristöämme.

 

Partiolaiset palvelevat muita. Partiolaiset auttavat paikallisissa tapahtumissa ja tekevät palveluprojekteja apua tarvitseville. He oppivat antamaan takaisin yhteisölleen.

 

Partiotoiminta kehittää kuntoa. Partiotoiminta rohkaisee nuoria olemaan aktiivisia ja osallistumaan liikuntaan. Tämä auttaa heitä terveellisessä elämäntavassa.

 

Partiolaiset pääsevät moniin paikkoihin! Partiossa on monia matkustusmahdollisuuksia paikallisista leirimatkoista kansainvälisiin jamboree-tapahtumiin. Partiolaiset pääsevät tutkimaan uusia paikkoja ja kokemaan seikkailuja, joita he eivät koskaan unohda!

Liity partioon

Liittyminen partioporukkaan on nuorille loistava tapa pitää hauskaa, saada ystäviä, oppia uusia taitoja ja palvella yhteisöä. Jos etsit lapsellesi rikastuttavaa toimintaa, etsi partiotoimintaa!

Mitä sinä odotat? Ota yhteyttä paikalliseen partioryhmään jo tänään ja tule mukaan!

Reima Komulainen

Back to Top