Kategoriat
medialle

Partiotoiminnan rahoitus

Partio on Suomen suurin nuorijärjestö, jonka 700 lippukunnan toimintaan osallistuu vuosittain yli 65000 partiolaista. Toiminta pohjaa vapaaehtoiseen työhön, mutta monipuolinen ohjelma johon kuuluvat myös leirit Suomessa ja kansainvälisesti vaatii tietenkin huomattavia taloudellisia resursseja.

Partio on sitoutunut strategiassaan periaatteeseen Partio kuuluu kaikille. Tämä tarkoittaa että myös vähävaraisilla tulee olla mahdollisuus osallistua. Jäsen- ja osallistumismaksut pyritään pitämään kohtuullisina.

Suomen Partiosäätiö myöntää avustuksia Suomen Partiolaiset ry:lle. Varoja säätiölle kertyy lahjoituksista. Lippukunnat voivat hakea rahoitusta useista eri lähteistä.

Apurahoja myöntävät muun muassa:

  • Folke Bernadotten säätiö, tukea kansainvälisille leirimatkoille
  • Kata Jouhkin rahasto, kansainvälisiin koulutuksiin osallistuville
  • Waldemar von Frenckell -säätiö, laadukkaan partio-ohjelman toteutumiseen
  • Partiokiltojen stipendit

Apurahojen lisäksi lippukunnat keräävät varoja paikallisesti esimerkiksi kunnilta, seurakunnilta, järjestöiltä kuten Lions sekä talkootyöllä ja myyjäisillä.

Suomessa Veikkauksen pelituotot ovat merkittävä liikunnan ja nuorisotyön rahoituksen lähde. Ne kanavoidaan järjestöille, kuten partiolaisille, Opetus- ja kulttuuriministeriön kautta.

Vuoden 2019 piirileiri Ilves19 yhteydessä julkisuudessa kyseenalaistettiin rahapelien rooli partiotoiminnassa. Tätä tietoa kuitenkin täsmennettiin myös Ilves19.fi sivustolla. Partio ei markkinoi Veikkausta, eikä kyseessä ole sponsorisuhde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *